Joculeț – leapșă

…cu 20 de întrebări și „curat” dătător de bună-dispoziție. Eu l-am preluat de la Potecuța noastră dragă, care – la rândul său, l-a descoperit la una dintre prietenele de pe aici și, la fel ca mine acum, nu a putut rezista ispitei de a răspunde.

Și cum am fi putut să ratăm o ocazie de a ne distra?! Mai ales acum, la ceas de sărbătoare!

Dar să purcedem:

1. Ce ai băut ultima oară?
Cafea cu lapte. E a doua pe care o beau, fiindcă m-am mai delectat cu una în urmă cu două zile. Și zic așa fiindcă „mă lăsasem”. Da, de mai bine de un an, renunțasem la cafea, și pentru că ajunsesem să beau câte 4 pe zi și… tot degeaba, nu-și mai făceau efectul și nici gustul nu-mi mai plăcea… absolut deloc! Dar joi, pe 14 decembrie, cineva mi-a oferit o cafeluță (coafeza mea, precizez ca să nu se creadă c-aș avea cine-știe-ce gânduri ascunse) și m-am simțit într-atât de bine toată ziua, încât mi-am propus să reiau acest obicei matinal.

Dacă era vorba de alcool, vorba Tanței lui Băieșu, „eu nu consum”. Am încercat cândva și… nu mă încântă.

2. Unde a fost făcută poza ta de profil?
Am luat-o de pe net, nu-i făcută de mine. Mi-a plăcut că, decupată așa, aduce cu căpșorul cu pălărie al lui Jiminy Cricket, greierașul-conștiință al lui Pinocchio, iar eu fiind Cri… de la cri-cri-cri…, cântecul lui, mi-am zis că s-ar potrivi.

3. Care a fost pentru tine cea mai mare durere fizică?
Încerc să nu mă mai gândesc… fiindcă am suferit cumplit și asta relativ de curând…, când mă durea tot corpul, de nu mă mai puteam mișca. Am fost diagnosticată cu cancer osos și… ați înțeles, cred, nu mai insist. Din fericire, am dat peste un medic foarte bun și sufletist, care nu numai că m-a ridicat din pat, dar și cancerul aproape mi l-a vindecat de tot, deși – inițial, nu mi se mai dădea nicio șansă. În acest moment, nu mă mai doare nimic, slavă Cerului!

4. Locul preferat unde ai călătorit?
Balcic, Bulgaria. Am fost în doi ani consecutivi și, dacă nu venea pandemia și apoi boala grea de care vorbeam mai înainte, m-aș mai fi dus. Dar poate la anu’, prin vară, sau pe la început de toamnă, voi ajunge iar. Tare mult mi-ar plăcea!

5. Ai adormit târziu aseară?
Așa-mi propusesem, fiindcă-mi doream mult de tot să mai văd dintr-un serial, încă vreo două episoade, dar mi-era taaaare greu să-mi țin ochii deschiși… și atunci am realizat că… „și mâine e o zi!”.

6. Dacă ai putea, unde ai vrea să fii acum?
Dacă aș putea, mi-ar plăcea să fiu… acasă, fiindcă în acest moment, realizez că nicăieri nu-i mai bine ca… în sânul familiei. Și scriind asta mi-am amintit de filmul „Singur acasă”. Fiindcă și Kevin ajunsese cam la aceeași concluzie, nu-i așa?

7. Ce colecționezi?
Nimic. Deși, dacă mă gândesc mai bine, la câte plușuri am, cred că asta.

8. Care e primul film pe care îți amintești să îl fi văzut la cinema?
Cred că filmul „Mama”. Acela cu capra Rada, cu cei cinci ieduți ai săi…, cu lupul Suru, cu măgarul Costică…. Nu-mi mai aduc aminte dacă a fost sau nu primul, dar îmi pare că da.

9. Când împodobești pomul de Crăciun?
Nu am o zi anume. După cum simt. Anul acesta, l-am împodobit în urmă cu vreo două zile. Și-mi e atât de drag să-l privesc, încât mă felicit c-am făcut-o.

10. Când ai plâns ultima dată?
Mă uitam la un film și nu era nimic de plâns, dar pesemne mi-a trezit o amintire ce mi-a înrourat ochișorii. Fiind o scenă plină de emoție… când Kevin și mama lui s-au regăsit, în fața bradului de Crăciun (în „Singur acasă 2”).

11. Cine a făcut fotografia de cover de la FB?
Nu știu, tot de pe net am luat-o, fiindcă mi-a plăcut crenguța aceea de brad și-mi băusem prima cafea, după mult timp, care-mi plăcuse mult, așa că asta ar simboliza ceașca din imagine…

12. Pe cine ai fotografiat ultima dată?
Pe mine, alături de o prietenă. Ne-am făcut un selfie împreună, lângă brad.

13. Dacă ai putea să îți schimbi meseria, ce ai alege?
Mi-ar plăcea să fiu educatoare, fiindcă am o putere de înțelegere foarte mare și răbdare cu carul, vorba românului, așa că mi s-ar potrivi mănușă meseria asta. Toți copiii mici pe care-i cunosc, sau i-am cunoscut vreodată, mi-au declarat -la un moment dat- „Cristina, tu ești cea mai bună prietenă a mea!” și a urmat o îmbrățișare. Și de aceea zic „mănușă”.

14. Ce pierzi în perioada asta?
Mă pierd în emoții. Lasă că așa mi-i firea, dar acum, parcă mai mult ca oricând. Și de-abia aștept Crăciunul!

15. Dacă ai putea discuta cu cineva care nu mai este, cine ar fi?
Bunica maternă. Mi-a fost cea mai bună prietenă în adolescență și mi-e tare dor să mai vorbim….

16. Ai o influență bună asupra celor din jur?
Uneori da, alteori ba, ca noi toți, cred. Mă străduiesc să fiu înțeleaptă, însă nu-mi reușește întotdeauna.

17. Ananasul și pizza sunt compatibile?
Nu le-am gustat împreună, însă mi-am propus să încerc… poate la anu’, fiind alte multe gusturi de testat zilele astea.

18. Ai telecomanda. Ce ai vrea să vezi la tv?
La Tv, nimic, așa c-am să pasez telecomanda. Prefer să văd pe net, orice-mi doresc, fără publicitate.

19. Ce te enervează la prietenii tăi?
Cum spuneam mai sus, sunt foarte înțelegătoare, așa că rămân calmă, fiindcă prietenii mei mă iubesc și dacă ceva nu s-a întâmplat așa cum aș fi vrut eu nu înseamnă decât că nu s-a putut, pur și simplu. Am și răbdare multă, după cum iarăși am mai spus, așa că doar eu îi mai enervez pe ei, poate, deși sper să nu.

20. Ai o dorință rapidă?
Să-mi mai aducă moșul un pluș. Dacă și vorbește, va fi perfeeeeect!

***

M-am relaxat maxim răspunzând la întrebări, așa că vă recomand joculețul acesta din toată inima! Chiar și fără a publica ulterior, adică doar să vă răspundeți vouă înșivă și tot vă va plăcea mult de tot, vă garantez!

4 răspunsuri la „Joculeț – leapșă”

  1. În primul rând, îţi mulţumesc mult de tot că ai preluat leapşa!
    Ai răspuns aşa frumos! M-am amuzat şi emoţionat lângă tine! Îţi mulţumesc pentru asta!
    Să-ţi aducă Moşul fix ce-ţi doreşti tu! Te pup, draga mea!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Cu mare drag, Potecuță!
      Îți mulțumesc, din suflet!! Mă bucur că te-ai și amuzat… Am povestit și ceva trist, de m-am temut că umorul va fi umbrit…, până la anihilare. 😁 oricum, ce-a fost dramatic a rămas în trecut, cum spuneam.
      Îi scriu o scrisoare Moșului și sigur de tot că-mi va aduce, doar am fost cea mai cuminte! 😊
      Te pup, cu mult drag, și eu! ❤️

      Apreciat de 1 persoană

      1. Partea tristă a fost eclipsată de vestea bună! Şi îţi doresc să fie aşa mereu! Să fii bine şi să uiţi de ce-a fost rău!
        Te pup cu drag!

        Apreciat de 1 persoană

        1. Simt că așa va fi, fiindcă mi-am propus să am mai multă grijă de mine. Cunosc pe cineva care își face analize anual, chiar dacă nu-i bolnav, ci dimpotrivă, plesnește omul de sănătate. E kinetoterapeutul meu, al cărui exemplu am de gând să-l urmez.
          Îți mulțumesc, încă o dată, din toată inima, Potecuță! Și tu să fii mereu bine!! 😘🤗

          Apreciat de 1 persoană

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe