Style Icons : Cine mă inspiră

Zilele trecute, Diana de la De-ale Dianei ne povestea într-un articol care-i sunt muzele în materie de stil personal, încheindu-și narațiunea cu o provocare: „Acum e rândul vostru: cine vă inspiră în materie de stil personal?” Aș fi putut, desigur, să-i răspund prin comentariu, însă mi-am zis că ar fi (parcă) și mai bine să-i dedic un articol acestui subiect, fiind mai multe de istorisit.

Am admirat dintotdeauna eleganța din atitudinea unei femei, dar prima oară când „am simțit-o cu fiecare fibră” (cum se spune) a fost în timp ce urmăream serialul The Undoing, în care Nicole Kidman, prima mea muză în materie de stil, interpretează o lady care ne demonstrează -prin sine însăși, că într-adevăr nu haina îl face pe om, ci însăși personalitatea sa, actrița fiind la fel de încântătoare orice ar fi purtat, de la un halat de baie, la o rochie elegantă de seară.

Sursa imaginii: aici.

Cea de-a doua muză care mă inspiră -de astă dată- la nivel emoțional este Meryl Streep și pentru a-mi exprima mai bine ideea, am ales videoclipul acesta, care ne arată (cum nu se poate mai elocvent) valoarea înaltă a inteligenței sale emoționale. Fiindcă doar stăpânindu-ți cu adevărat emoțiile le poți și reda într-un mod atât de realist. Căci i-adevărat că noi, femeile, „ne simțim nesigure tot timpul”, cum frumos spunea și un personaj feminin dintr-un serial la care mă uit acum, The Affair, bărbatul fiind cel sortit să aducă, prin sine însuși, în viața unei femei sentimentul acela de siguranță. Urmărind-o pe Meryl, am descoperit cum femeia care este își ia puterea chiar și din vulnerabilitate, descoperind soluții la problemele cotidiene, înfruntându-și curajoasă viața, chiar și în solitudine, ca-n filmul „Mama mia!”, din care este extras și videoclipul dinainte.

Închei cu cea de-a treia muză a mea, pe care o am încă din copilărie, dar nu am început cu ea, fiindcă nu-i reală, ci-i un personaj dintr-un desen animat, pe care l-am admirat din prima clipă și mi-am dorit să fiu exact ca Belle, din animația lui Disney: Beauty and the Beast. Pentru că -la fel ca Belle, iubeam cărțile și-mi doream tot ca ea, să nu judec vreodată pe cineva după cum îmi pare a fi în acel moment, simțind -întotdeauna- că omul acela este mult mai mult de-atât. Iar viața mi-a și confirmat -mai apoi- că noi, oamenii, suntem niște creaturi complexe, din toate punctele de vedere, și că proverbul „mănânci un sac de sare cu cineva și tot nu-l cunoști bine” exprimă corect realitatea.

La final, vă întreb și eu: Pe voi cine vă inspiră? Poate că și Frumușica… 🙂

16 răspunsuri la „Style Icons : Cine mă inspiră”

  1. una din muzele mele este Audrey Hepburn…mult prea frumoasa si eleganta…
    Nicole si paltoanele ei din Undoing sunt bestiale (le-am vazut la Jo pe blog)..divine….

    iar la batranete mi-ar placea sa arat ca Jane Fonda daca nu se poate ca Audrey:)))

    Apreciat de 1 persoană

    1. O, da, și eu o plac mult pe Audrey și mi-ar fi plăcut să-i semăn, de acord cu tine aici 🙂 Pe Jane Fonda o știu doar cum arăta în tinerețe, bunicuță n-am văzut-o, dar îmi imaginez că tot bine arăta, fiindcă știu că-i plăcea aerobicul într-o vreme 🙂 Iar Nicole este divină ea însăși, lasă paltoanele :)))
      Îți mulțumesc mult!!😘

      Apreciat de 1 persoană

  2. Frumoase şi elegante alegerile! Chiar pot inspira, sunt un model bun 😉

    Apreciat de 1 persoană

    1. Așa le-am perceput și eu, Potecuță, ca adevărate muze.😉 Îți mulțumesc mult!!🤗😘

      Apreciat de 1 persoană

  3. Imi plac cele doua actrite, chiar foarte mult. Frumusica asta cine e, Belle? Frumoase alegeri!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, Ana, este Belle, căreia i-am tradus numele, alintând-o totodată.🙂 Îți mulțumesc mult și tare mă bucur că ți-au plăcut și ție cele trei muze!! 😘

      Apreciat de 1 persoană

  4. Ooo, da! Subscriu ❤️

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mă bucur tare mult, draga mea! ❤ Asta-mi spune că semănăm, de ne inspiră aceleași muze…:)

      Apreciat de 1 persoană

  5. Ce alegeri frumoase, cu adevărat niște iconuri ale stilului și bunului gust! Nici nu mă îndoiam, și tu ești o finuță! Știi deja cine mă inspiră 😀 Bine, și Frumușica ar fi pe listă, e preferata mea dintre prințesele Disney.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Îți mulțumesc, Diana! 🙂 Și eu le-am plăcut pe toate muzele tale, după cum știi deja… Te îmbrățișez cu drag!!

      Apreciat de 1 persoană

  6. Nu înțeleg de ce ai preferat să ilustrezi postarea despre stil cu afișul The Undoing, în loc de o foto cu unul din mantourile lui Nicole. Apropo de Belle și pasiunea ei pentru citit, îți reamintesc și de zicala aceea: Nu judeca o carte după coperți. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Pentru că -mai întâi- mi-am dorit două link-uri către The Undoing, dar și datorită faptului că afișul chiar mi-a plăcut mult, expresia privirii sale este fascinantă. 🙂 Daaa, îmi place zicala aceea și mie, Jo! Îți mulțumesc pentru completare!!

      Apreciat de 1 persoană

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe